Latest Deals

AWS Essentials Fresco Play MCQs Answers

Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.

Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and 
paste these solutions)



AWS Essentials Fresco Play MCQs Answers


Quiz on Getting Started with AWS


1.Cloud-computing providers offer their services as ______________.

  1. PaaS
  2. EaaS
  3. IaaS, Paas, Saas
  4. IaaS
  5. XaaS
  6. SaaS

Answer: 3)IaaS, Paas, Saas

2.Developers and organizations all around the world leverage ______ extensively.

  1. IaaS
  2. PaaS
  3. SaaS
  4. XaaS

Answer: 2)PaaS

3.__________are separate physical data centers that may exist within a particular region, but has separate infrastructure dependencies.

  1. Edge locations
  2. Regions
  3. Local Zone
  4. Availability zones

Answer: 4)Availability zones

4.The committee that designs the standards and characteristics for cloud computing is ______________.

  1. NIST
  2. NICT
  3. NIFT
  4. NCCC

Answer: 1)NIST



Quiz on Storage and Databases in AWS Cloud


1.Which AWS services will you use to collect and process e-commerce data for near real-time analysis?

  1. Amazon Redshift
  2. None of the options
  3. Both DynamoDB and Redshift
  4. Amazon DynamoDB

Answer: 3)Both DynamoDB and Redshift

2.Which AWS services will you use to collect and process e-commerce data for near real-time analysis?

  1. Amazon DynamoDB
  2. Both DynamoDB and Redshift
  3. None of the options
  4. Amazon Redshift

Answer: 2)Both DynamoDB and Redshift

3.What does S3 stand for?

  1. Super Storage Service
  2. Storage Simple Service
  3. Single Storage Service
  4. Simple Storage Service

Answer: 4)Simple Storage Service

4.Which of the following is not correct about Amazon Glacier?

  1. Optimized for data that is infrequently accessed
  2. Services enables rapid disaster recovery
  3. Optimized for data for which retrieval times of several hours are suitable
  4. Secure and durable storage for data archiving and backup

Answer: 2)Services enables rapid disaster recovery

5.Amazon S3 is a _______________.

  1. Content Delivery Network
  2. Domain System
  3. Key-Based object store
  4. Relational database

Answer: 3)Key-Based object store

6.In S3, what does RRS stand for?

  1. Reduced Repeated Storage
  2. Repeated Redundancy Storage
  3. Reduced Redundancy Storage
  4. Reduced Refined Storage

Answer: 3)Reduced Redundancy Storage


Quiz on Security


1.The company plans to deploy a website containing images and video files to the cloud to be accessed by users worldwide. Which of the following is an optimal solution to satisfy the company's requirements?

  1. Amazon EC2
  2. Amazon Route 53
  3. Content Delivery Network (CDN)
  4. Amazon Elastic Load Balancing

Answer: 3)Content Delivery Network (CDN)

2.Charges for code commit are based on the active users.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

3.____________is used to track user activity and API usage.

  1. AWS CloudTrail
  2. Amazon CloudWatch
  3. Amazon EC2 Systems Manager
  4. AWS Cloud Formation

Answer: 1)AWS CloudTrail

4.___________enables you to manage access to AWS services and resources securely.

  1. AWS Artifact
  2. Amazon Inspector
  3. AWS Identity and Access Management
  4. AWS WAF

Answer: 3)AWS Identity and Access Management

4.1 Which of the following services is free?

  1. code commit
  2. code pipeline
  3. code deploy
  4. code build

Answer: 3)code deploy

4.2 WAF stands for ___________

  1. Web Access Firewall
  2. Web Application Firewall
  3. Wide Application Filter
  4. Wireless Application File

Answer: 2)Web Application Firewall

4.3 Which of the following service is used for fast and reliable application updates and bug fixes?

  1. code pipeline
  2. code deploy
  3. code build
  4. code commit

Answer: 1)code pipeline


Quiz on IoT, Messaging, Security in AWS Cloud


1.How can you restrict the access to the contents delivered in CloudFront?

  1. All the options mentioned
  2. bucket policy
  3. IAM
  4. Origin access identity

Answer: 4)Origin access identity

2.Which of these services are used to distribute content to end users using a global network of edge locations?

  1. CloudFront
  2. Route 53
  3. Virtual Private Cloud
  4. CloudWatch

Answer: 1)CloudFront

3.You are serving content from CloudFront. Which of the following happens to an end user's request?

  1. The user's requests are routed to the edge location in the country from which the request originates
  2. The user's request is routed to the origin server
  3. For countries without edge location, requests are routed to the origin server
  4. The user's request is routed to the nearest edge location

Answer: 4)The user's request is routed to the nearest edge location

4.Which of these services will help in better availability?

  1. SNS and SES
  2. RDS and EBS
  3. load balancer and auto scaling
  4. Instance store and spot instances

Answer: 3)load balancer and auto scaling


AWS Essentials Final Assessment


1.Which AWS services will you use to collect and process e-commerce data for near real-time analysis?

  1. Both DynamoDB & Redshift
  2. None of the options
  3. Amazon DynamoDB
  4. Amazon Redshift

Answer: 1)Both DynamoDB & Redshift

2.Consider that you have to move data over long distances using the internet across countries or continents to your Amazon S3 bucket. Which method or service will you use for this purpose?

  1. Amazon Snowball
  2. Amazon Transfer Acceleration
  3. Amazon CloudFront
  4. Amazon Glacier

Answer: 2)Amazon Transfer Acceleration

3.You are using an S3 bucket through which you are running a photo sharing website. It is found that some of other sites owners also using your bucket URL and causing a loss to your business. How will you protect your buckets content from unauthorized usage?

  1. Firewall rules
  2. Deleting data after usage
  3. None of the options
  4. Utilize bucket polices, ACLs, and user policies

Answer: 4)Utilize bucket polices, ACLs, and user policies

4.Certain traditional software vendors market their solutions as “Cloud Computing”, which does not meet the key characteristics highlighted by NIST. This phenomenon is known as _____________.

  1. Cloud compuwatch
  2. Cloud computing
  3. Cloud servicing
  4. Cloud washing

Answer: 4)Cloud washing

5.What are the uses of Amazon Glacier?

  1. Storing frequently access data
  2. Fast computing
  3. Auto scaling and Load Balancing
  4. Accessing infrequent data and archiving data

Answer: 4)Accessing infrequent data and archiving data

6.Autoscaling is enabled through ____________.

  1. CloudFront
  2. CloudWatch
  3. Route 53
  4. Virtual Private Cloud

Answer: 2)CloudWatch

7.Service that connects on-premises software appliances with cloud based storage is _________.

  1. AWS Storage Gateway
  2. AWS Data Pipeline
  3. AWS VPN
  4. AWS Direct Connect

Answer: 1)AWS Storage Gateway

8.Route 53 can be used to route users to infrastructure outside of AWS.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

9.Service-oriented architecture advocates __________________.

  1. SaaS
  2. EaaS
  3. IaaS
  4. PaaS

Answer: 1)SaaS

10.Amazon S3 is a _______________.

  1. Relational database
  2. Key-Based object store
  3. Content Delivery Network
  4. Domain System

Answer: 2)Key-Based object store

11.Amazon CloudFormation is a ___________.

  1. Content delivery service
  2. Deployment and management service
  3. Networking service
  4. Application service

Answer: 2)Deployment and management service

12._____ mixes the simplicity of ________ with the power of _____, to great effect.

  1. PaaS,SaaS,IaaS
  2. IaaS,SaaS,PaaS
  3. SaaS,PaaS,IaaS

Answer: 2)IaaS,SaaS,PaaS

13.In S3, what does RRS stand for?

  1. Reduced Refined Storage
  2. Reduced Repeated Storage
  3. Repeated Redundancy Storage
  4. Reduced Redundancy Storage

Answer: 4)Reduced Redundancy Storage

14.Which AWS services will you use to collect and process e-commerce data for near real-time analysis?

  1. Both DynamoDB & Redshift
  2. Amazon DynamoDB
  3. None of the options
  4. Amazon Redshift

Answer: 1)Both DynamoDB & Redshift

15.How can you restrict the access to the contents delivered in CloudFront?

  1. IAM
  2. bucket policy
  3. Origin access identity
  4. All the options mentioned

Answer: 3)Origin access identity

16.Charges for code commit are based on active users.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

17.What is the maximum size of the S3 bucket?

  1. 200 GB
  2. 200 TB
  3. 5 TB
  4. 2 GB

Answer: 3)5 TB

18.The committee that designs the standards and characteristics for cloud computing is ________.

  1. NIFT
  2. NIST
  3. NCCC
  4. NICT

Answer: 2)NIST

19.Which of the following is not true about Amazon Glacier?

  1. Secure and durable storage for data archiving and backup
  2. Optimized for data that is infrequently accessed
  3. Services enables rapid disaster recovery
  4. Optimized for data for which retrieval times of several hours are suitable

Answer: 3)Services enables rapid disaster recovery

20.Which service in AWS allows you to create and delete stacks of AWS resources which are defined in templates?

  1. CloudFormation
  2. CloudFront
  3. Route 53
  4. Redshift

Answer: 1)CloudFormation

If you want answers to any of the Fresco Play courses feel free to ask in the comment section, we will surely help.

Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel