Latest Deals

Continuous Deployment Fresco Play MCQs Answers


Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.

Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)



Continuous Deployment Fresco Play MCQs Answers


Course Path: DevOps/DEVOPS PROCESSES/Continuous Deployment


All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Quiz on CM and CI


1.____________ is an attribute that describes an environment.

  1. All of the options
  2. Middleware configuration
  3. Continuous deployment
  4. Test configuration

Answer: 2)Middleware configuration

2.Capacity testing _______________.

  1. is a critical testing and helps to verify technical aspects
  2. is a critical testing and helps to verify business aspects
  3. None of the options
  4. is a critical testing and helps to verify programming aspects

Answer: 1)is a critical testing and helps to verify technical aspects

3.Environment configuration must be integrated only during package creation.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

4.Accurev is a _____________________________ system.

  1. Centralized Version Control
  2. Stream Based Version Control
  3. Local Version Control
  4. All of the Options
  5. Distributed Version Control

Answer: 2)Stream Based Version Control

5.Continuous deployment must be followed to practice continuous delivery.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

6.A build that fails __________ stage will not be deployable.

  1. None of the options
  2. Acceptance
  3. Both the options
  4. Commit

Answer: 2)Acceptance

7.____________ testing was derived from hardware testing.

  1. Capacity
  2. System
  3. None of the options
  4. Smoke

Answer: 4)Smoke

8.Configuration management enables ____________ and reproducibility.

  1. None of the options
  2. Both traceability and deployability
  3. traceability
  4. deployability

Answer: 3)traceability

9.Collection of executable codes is known as ____________.

  1. Binaries
  2. build
  3. Installers

Answer: 1)Binaries

10.Environment configuration must be integrated only during package creation.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

11.Environment configuration details can be integrated during build time.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

12.Build executables cannot be included as part of version control.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

13.Configuration management enables traceability.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True



Quiz on Pipeline, Metrics and Tools


1.Dependencies between components are represented by ______.

  1. Directed acyclic graph
  2. Cyclometric dependency
  3. Both the options

Answer: 1)Directed acyclic graph

2.Continuous deployment focuses on enabling feedback loops as short as possible.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

3.Time taken to fix a broken build is measured using ________________.

  1. Broken Build Time
  2. Successful build rate
  3. Total Build time

Answer: 1)Broken Build Time

4.________ dependencies must be present when an application runs in an environment.

  1. Build time
  2. Run time
  3. None of the options

Answer: 2)Run time

5.Component pipeline is an integral part of ________________.

  1. Both Integration and dependency pipeline
  2. Dependency pipeline
  3. None of the options
  4. Integration pipeline

Answer: 4)Integration pipeline

6.New instance of _________ is created upon every check-in.

  1. All of the options
  2. Commit stage
  3. Deployment pipeline
  4. Component pipeline

Answer: 3)Deployment pipeline

7.Release candidate is created after the change passes through the ______________.

  1. Commit Stage
  2. Acceptance Stage
  3. Staging environment

Answer: 1)Commit Stage

8.People who perform the deployment should be part of creating the deployment process.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True


Continuous Deployment: Final Assessment


1.Deployment pipeline enables collaboration.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

2.It is suggested to do manual testing across the project phases.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

3.New instance of ___________ is created upon every check-in.

  1. Deployment Pipeline
  2. Commit Stage
  3. All of the options
  4. Component Pipeline

Answer: 1)Deployment Pipeline

4.```_______ testing assesses stability problems.

  1. Alpha Testing
  2. Longevity Testing
  3. Beta Testing
  4. Scalability Testing

Answer: 2)Longevity Testing

5.The ability of a build system for handling a rise in the amount of code that it blends and analyzes is called ___________.

  1. None of the options
  2. Build performance
  3. Build Integration
  4. Build scalability

Answer: 2)Build performance

6.It is advised to maintain one to one correlation between codebase and application.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

7.A build that fails at ________ stage is not deployable.

  1. Acceptance
  2. Both the options
  3. None of the options
  4. Commit

Answer: 1)Acceptance

8.Showcases are one of the capacity testing types.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

9.Response time of the user requests are verified using __________________.

  1. Longevity testing
  2. None of the options
  3. Throughput testing
  4. Scalability testing

Answer: 4)Scalability testing

10.Capacity testing _______________.

  1. None of the options
  2. is a critical testing and helps to verify business aspects
  3. is a critical testing and helps to verify programming aspects
  4. is a critical testing and helps to verify technical aspects

Answer: 4)is a critical testing and helps to verify technical aspects

11.Build-time dependencies must be present when an application is runs in an environment.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

12.Automated implementation of an application's build, test, and deployment process is called as _____________________.

  1. Deployment Pipeline
  2. Integration Build
  3. Continuous Integration

Answer: 1)Deployment Pipeline

13.Functional testing is a verification activity.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

14._____________________ paradigm is used to move code from check-in to production in a very controlled way.

  1. Integration Pipeline
  2. None of the options
  3. Both the options
  4. Deployment Pipeline

Answer: 4)Deployment Pipeline

15.MTTR is __________________.

  1. Mean Time to reduce failures
  2. Mean time between failures.
  3. Mean Time to Repair failures.

Answer: 3)Mean Time to Repair failures.

16.User acceptance testing is done in the ______ stage.

  1. Manual Test
  2. Acceptance
  3. None of the options

Answer: 1)Manual Test

17.Build is triggered when a change occurs in the _________.

  1. Downstream Dependency
  2. Both upstream and downstream dependency
  3. Upstream dependency

Answer: 3)Upstream dependency

18.Testing done in a customer's environment is know as ____________ testing.

  1. alpha
  2. beta
  3. All of the options
  4. contract

Answer: 2)beta

19.______________ is an extension of component pipeline.

  1. Continuous deployment
  2. None of the options.
  3. Integration pipeline
  4. Continuous integration

Answer: 3)Integration pipeline

20.Component is separated from codebase when ______________.

  1. part of the codebase must be independently deployed.
  2. It takes too long to compile and code
  3. All of the options
  4. the component provides an interface to another system

Answer: 3)All of the options


If you want answers to any of the fresco play courses feel free to ask in the comment section, we will surely help.

Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel