Latest Deals

Styling with CSS3 Fresco Play MCQs Answers


Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.

Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)


Styling with CSS3 Fresco Play MCQs Answers


Course Path: Modern Web Development/WEB BASICS/Styling with CSS3

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz on Text Properties


1.Inline CSS uses which attribute of the HTML element?

  1. src
  2. style
  3. id
  4. title

Answer: 2)style

2.Style Tag is placed __________

  1. None of the options
  2. Within Style attribute
  3. Within body
  4. In Document Head

Answer: 4)In Document Head

3.To make the width of a table adjust to the current width of the viewer's browser window, you should specify a table width of _________

  1. 640 pixels
  2. 1024 pixels
  3. 1
  4. None of the options

Answer: 3)1

4.Tag which provides a way to add a hook to a part of a text or part of a document is?

  1. a
  2. c
  3. b
  4. d

Answer: 3)b

5.An external style sheet may be linked to a HTML document through which element?

  1. span
  2. HTML Link
  3. address
  4. title

Answer: 2)HTML Link


Quiz on Selectors


1.What is best way to overcome the default settings that comes with CSS?

  1. Create reset.css in-addition to your existing CSS
  2. Change style.css
  3. Use additional param reset in your default CSS config

Answer: 1)Create reset.css in-addition to your existing CSS

2.In selectors, the following can be used across for multiple tags, except _________

  1. link
  2. class
  3. Style-properties
  4. id

Answer: 4)id

3.Which of the following selector matches the name of any element type?

  1. The Type Selector
  2. The Class Selector
  3. The Universal Selector
  4. The Descendant Selector

Answer: 3)The Universal Selector

4.Pseudo elements help in _______

  1. assisting in defining the CSS3
  2. providing special effects to some selectors
  3. nullifying some features
  4. overriding the predefined characteristics

Answer: 2)providing special effects to some selectors

5.Which feature uses :: (double colon)?

  1. Combinator
  2. Pseudo-Elements
  3. Sequence Selectors
  4. Style-properties

Answer: 2)Pseudo-Elements


Quiz on Positioning


1.An element with greater stack order is always ________

  1. next to the element with a lower stack order
  2. at the back of an element with a lower stack order
  3. below the element with a lower stack order
  4. in front of an element with a lower stack order

Answer: 4)in front of an element with a lower stack order

2.An element with position: relative; is positioned relative to ________

  1. None of the options
  2. nearby object's position
  3. its normal position
  4. the container

Answer: 3)its normal position

3.Which of the following is the value of overflow property?

  1. initial
  2. scroll
  3. None of the options
  4. hidden
  5. All the options

Answer: 5)All the options

4.The z-index property in CSS controls the ________

  1. Horizontal stacking order of elements that overlap
  2. Vertical stacking order of elements that overlap
  3. Horizontal stacking order of elements that do not overlap

Answer: 2)Vertical stacking order of elements that overlap

5.An element with position: fixed; is positioned relative to _________

  1. nearby object's position
  2. the container
  3. the viewport
  4. its normal position

Answer: 3)the viewport


Quiz on Special Effects


1.Lower the opacity value, the more opaque it is.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

2.If only one value is specified to border radius property, ________

  1. This radius will be applied to all four corners
  2. None of the options
  3. This radius will be applied to one corner
  4. Default value will be assigned as the radius is not specified separately for four corners

Answer: 1)This radius will be applied to all four corners

3.Opacity is inherited. State true or false.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False


Quiz on Transforms

1.CSS3 transforms allow you to _____________ elements.

  1. Skew
  2. None of the options
  3. Translate
  4. All the options
  5. Rotate

Answer: 4)All the options

2.rotateX(angle) ________

  1. Defines a 2D rotation adjacent to X-axis
  2. Defines a 2D rotation along the X-axis
  3. Defines a 3D rotation adjacent to X-axis
  4. Defines a 3D rotation along the X-axis

Answer: 4)Defines a 3D rotation along the X-axis

3.The transform-style property value flat ________

  1. Specifies that child elements will preserve its 3D position
  2. None of the options
  3. Specifies that child elements will not preserve its 3D position

Answer: 3)Specifies that child elements will not preserve its 3D position

4.matrix(n,n,n,n,n,n) ________

  1. Defines a 3D transformation, using a matrix of six values
  2. None of the options
  3. Defines a 2D transformation, using a matrix of six values

Answer: 3)Defines a 2D transformation, using a matrix of six values


Quiz on CSS Animation

1.A responsive grid-view often has __________

  1. 10 columns, and has a total width of 80%
  2. 12 columns, and has a total width of 100%
  3. 10 columns, and has a total width of 100%
  4. 12 columns, and has a total width of 80%

Answer: 2)12 columns, and has a total width of 100%

2.Identify the animation property.

  1. All the options
  2. animation-name
  3. None of the options
  4. @keyframes'
  5. animation-duration

Answer: 1)All the options

3.@media includes a block of CSS properties only if a certain condition is true.

  1. Yes
  2. No

Answer: 1)Yes

4.The ________ operator is used for combining multiple media features together into a single media query.

  1. not
  2. and
  3. only
  4. or

Answer: 2)and


CSS3 Final Assessment

1.Which of the following is the value of overflow property?

  1. scroll
  2. initial
  3. All the options
  4. hidden

Answer: 3)All the options

2.Opacity has a default initial value of ________

  1. 1
  2. 5
  3. 0
  4. 0.5

Answer: 1)1

3.The CSS ______ property can be used to specify the background color of an element.

  1. background
  2. background-color or background
  3. background-color
  4. bgcolor

Answer: 2)background-color

4.Alpha channel in RGBA specifies the ________

  1. color of the object
  2. background color of the object
  3. None of the options
  4. opacity of the object

Answer: 4)opacity of the object

5.Inline CSS uses which attribute of the HTML element?

  1. id
  2. title
  3. src
  4. style

Answer: 4)style

6.HTML elements are positioned ________ by default.

  1. Static
  2. Absolute
  3. Relative
  4. Fixed

Answer: 1)Static

7.The following selectors are defined in CSS3, except _________

  1. :lang(value)
  2. :not(a)
  3. :empty
  4. :root

Answer: 1):lang(value)

8.What is "hgroup"?

  1. HTML element to comment group of headlines
  2. HTML element for group of related headlines
  3. HTML element for accommodating more than five headlines
  4. None of the options

Answer: 2)HTML element for group of related headlines

9.When a visitor clicks the submit button in a form, the ______ of each form element is sent.

  1. name-value pair
  2. name
  3. label
  4. value

Answer: 1)name-value pair

10.The ________ operator is used for combining multiple media features together into a single media query.

  1. and
  2. not
  3. only
  4. or

Answer: 1)and

11.Identify the animation property.

  1. animation-duration
  2. animation-name
  3. @keyframes
  4. None of the options
  5. All the options

Answer: 5)All the options

12.The z-index property in CSS controls the ________

  1. Vertical stacking order of elements that overlap
  2. Horizontal stacking order of elements that donot overlap
  3. Horizontal stacking order of elements that overlap

Answer: 1)Vertical stacking order of elements that overlap

13.Which of these is not merit of external style sheet?

  1. Control multiple documents having different styles
  2. Extra download of file is required everytime
  3. Using group style in case of complex situation

Answer: 2)Extra download of file is required everytime

14.Stacking context is __________

  1. three-dimensional conceptualization of HTML elements along an imaginary y-axis
  2. three-dimensional conceptualization of HTML elements along an imaginary z-axis
  3. two-dimensional conceptualization of HTML elements along an imaginary y-axis
  4. two-dimensional conceptualization of HTML elements along an imaginary z-axis

Answer: 2)three-dimensional conceptualization of HTML elements along an imaginary z-axis

15.Using negative values in transforms will rotate the element ________

  1. Counter-clockwise
  2. Negative values will not be considered
  3. Clockwise

Answer: 1)Counter-clockwise

16.An element with greater stack order is always ________

  1. next to the element with a lower stack order
  2. below the element with a lower stack order
  3. in front of an element with a lower stack order
  4. at the back of an element with a lower stack order

Answer: 3)in front of an element with a lower stack order

17.The style element present within the head of HTML is called as _________

  1. linked
  2. external
  3. inline
  4. embedded

Answer: 4)embedded

18.CSS3 transforms allow you to _____________ elements.

  1. All the options
  2. Skew
  3. Rotate
  4. None of the options
  5. Translate

Answer: 1)All the options

19.z-index only effects elements that have a position value other than _________

  1. relative
  2. fixed
  3. Static
  4. absolute

Answer: 3)Static

20.3D transform property is animatable.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False


If you want answers to any of the Fresco Play courses feel free to ask in the comment section, we will surely help.

1 Comments

Any comments and suggestion will be appreciated.

  1. Please provide Spring Boot API Cantabile hands-on solution.

    ReplyDelete

Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel