Latest Deals

Digital Marketing Primer Fresco Play MCQs Answers


Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.


Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)


Course Path: Digital Foundation/DIGITAL BASICS/Digital Marketing Primer

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz on Introduction to Digital Marketing


1.Digital Marketing helps to improve _____________.

  1. Reach
  2. Brand Awareness
  3. All the options
  4. Sales

Answer: 3)All the options

2.Customer Perception develops ___________.

  1. When a user views an ad
  2. During the purchase
  3. All the options
  4. When a user visits the store
  5. Post the purchase

Answer: 3)All the options

3.The main objective of Digital Marketing is to ___________.

  1. Replace traditional channels
  2. None of the options
  3. Be present on all channels
  4. Have as many followers as possible
  5. All the options

Answer: 2)None of the options

4.By reading through the customer reviews of a product on Amazon, a customer _______.

  1. Is aware of the brand
  2. Experiences the product
  3. Forms a perception of the product

Answer: 3)Forms a perception of the product



Quiz on Search Marketing


1.In Google AdWords, which of the following factors is/are important for winning the auction?

  1. Bid Value
  2. Bid Value and Quality Score
  3. Ad Rank
  4. Quality Score

Answer: 2)Bid Value and Quality Score

2.Which of the following aims at influencing users who have already begun their research on sites like Google, but not necessary that they have visited a brand site?

  1. Search Retargeting
  2. Remarketing
  3. Contextual Marketing

Answer: 1)Search Retargeting

3.Paid Search Marketing is about bidding and buying relevant keywords.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True


Quiz on Media Buying and Social Media Advertising


1.Which of the following platforms can be used by advertisers to bid and purchase ad impressions across ad exchanges?

  1. Ad network
  2. Demand Side Platform
  3. Supply Side Platform

Answer: 2)Demand Side Platform

2.The following are Social Media Management Tools, except __________.

  1. HootSuite
  2. Drupal
  3. Lithium
  4. Hubspot

Answer: 2)Drupal

3.Ads that play in the beginning, end or the mid of YouTube videos are _______.

  1. Display ads
  2. In-search ads
  3. In-stream ads
  4. Overlay ads

Answer: 3)In-stream ads

4.Real-time bidding is a form of programmatic buying.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True


Quiz on Web Marketing


1.Designing a site for Mobile is very similar to Web.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

2.Which of the following capabilities are offered by Web Content Management Tools?

  1. Workflow Management
  2. Centralized Version Control
  3. Simplification through Templates
  4. Integration with Enterprise Applications
  5. All the options

Answer: 5)All the options

3.The following are open-source WCMs, except __________

  1. Drupal
  2. Magnolia
  3. Joomla
  4. Sitecore

Answer: 4)Sitecore


Digital Marketing Primer - Final Assessment


1.Which of the following involves the use of technology platforms to automate buying and selling of media?

  1. Real-time Advertising
  2. Display Advertising
  3. Programmatic Advertising
  4. Instant Advertising

Answer: 3)Programmatic Advertising

2.Paid Search Marketing is entirely driven by Google.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

3.Which of the following platforms is used by publishers to connect to multiple Ad Exchanges?

  1. Supply Side Platform
  2. Ad network
  3. Demand Side Platform

Answer: 1)Supply Side Platform

4.Which of the following is an organic way of driving traffic to a brand site?

  1. Display Ad Marketing
  2. Search Engine Optimization
  3. Search Engine Marketing

Answer: 2)Search Engine Optimization

5.Customizing ads to people who have visited the site earlier is _______.

  1. Contextual Marketing
  2. Search Retargeting
  3. Remarketing

Answer: 3)Remarketing

6.Social Media Analytics can help in _________.

  1. Spot Trends
  2. All the options mentioned
  3. Detect Threats
  4. Identifying Influencers
  5. Understand Customer Perception of Brand

Answer: 2)All the options mentioned

7.Facebook Adverts is an advertising platform that can deliver ads on _____________.

  1. Both Facebook and Instagram
  2. Facebook
  3. Instagram

Answer: 1)Both Facebook and Instagram

8.Which of the following techniques can be used to target customers who bypass search engines and navigate directly to sites related to your product?

  1. Remarketing
  2. Search Retargeting
  3. Contextual Marketing

Answer: 3)Contextual Marketing

9.Which of the following design approaches help in building sites that are optimized for varied screen sizes?

  1. Responsive Web Design
  2. Adaptive Web Design
  3. Progressive Enhancement
  4. Mobile Optimized Design

Answer: 1)Responsive Web Design

10.Retargeting platforms enable advertisers to __________.

  1. All the options
  2. Allocate budget to right keywords
  3. Retarget based on location
  4. View keyword performance

Answer: 1)All the options

11.Which of the following strategies have higher control on sites/pages getting listed in Google SERPs?

  1. Both the options
  2. SEM
  3. SEO

Answer: 2)SEM

12.Which of the following is the most important for the success of Digital Marketing?

  1. Tools
  2. Customer Experience
  3. Technology
  4. Process

Answer: 2)Customer Experience

13.Google Ad Auction rewards advertisers with __________.

  1. High Ad Rank
  2. High Quality Score
  3. Max Bid Value

Answer: 3)Max Bid Value


Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel