Latest Deals

Digital Primer Fresco Play MCQs Answers

Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.


Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)


Course Path: Digital Foundation/DIGITAL BASICS/Digital Primer

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz: Digital Metaphors


1.The Internet has reduced the _______________.

  1. Cost of interactions
  2. Cost of coordination
  3. Cost of transactions
  4. All the options

Answer: 4)All the options

2.Which of the following products does not benefit from Network Effects?

  1. Cars
  2. Mobile Messaging
  3. Telephone
  4. Social Networks

Answer: 1)Cars

3.You want to bring a new product to the market for which there are many large incumbents. Which of the following strategies is/are worth considering?

  1. Bring out a product with fewer, more widely used features and introduce a pay-as-you-go pricing model.
  2. Give your product for free. Monetize attention and adjacencies.
  3. All the options
  4. Target non-consuming users (or) low market segments and then move upmarket.

Answer: 3)All the options

4.You are the CEO of Netflix. Who do you consider as your primary competition in recent times?

  1. Sleep
  2. Amazon
  3. HBO
  4. Youtube

Answer: 1)Sleep

5.You operate a hotel chain that targets the low market, low margin segment. Who will be your competitor in the digital world?

  1. Hyatt
  2. Airbnb
  3. Holiday Inn
  4. Hilton

Answer: 2)Airbnb



Quiz: On Cloud 9


1.Elastic Scaling refers to _________________.

  1. Automatic provisioning of bandwidth
  2. All the options
  3. Automatic provisioning of CPU
  4. Automatic provisioning of Storage

Answer: 2)All the options

2.When you use Gmail and Google Drive for your enterprise, what model are you using?

  1. PaaS
  2. SaaS
  3. None of the options
  4. IaaS

Answer: 2)SaaS


Quiz: Big Data


1.What is/are the key property/properties of big data?

  1. Velocity
  2. Variety
  3. All the options
  4. Volume

Answer: 3)All the options

2.HDFS is inspired by which of following Google projects?

  1. Mapreduce
  2. GFS
  3. Bigtable
  4. None of the options

Answer: 2)GFS

3.Name the programming model for developing Hadoop based applications.

  1. Mahout
  2. Scala
  3. None of the options
  4. MapReduce

Answer: 4)MapReduce

4.Which of the following is important for solving a big data problem?

  1. Distributed file system
  2. Parallel distributed processing
  3. All the options
  4. Distributed database system

Answer: 3)All the options


Quiz: Social Media & Digital Marketing


1.Why does social media marketing trump marketing through TV?

  1. TV is unidirectional
  2. All the options
  3. Social media is cheaper to market
  4. User engagement is bidirectional

Answer: 2)All the options

2.What is/are the use case(s) of social media marketing?

  1. Generating leads
  2. Customer service
  3. All the options
  4. Brand awareness and recognition

Answer: 3)All the options


Quiz: Artificial Intelligence


1.What is the most common limitation for creating breakthroughs in AI?

  1. All the options
  2. Lack of availability of training datasets, but major algorithms are already available
  3. Datasets are evolving faster, but algorithms are evolving slower
  4. None of the options

Answer: 2)Lack of availability of training datasets, but major algorithms are already available

2.Which of the following is an example of AI?

  1. None of the options
  2. Google building a driverless car.
  3. IBM Watson winning the Jeopardy challenge.
  4. Amazon showing similar product recommendations based on our purchasing behavior.

Answer: 3)IBM Watson winning the Jeopardy challenge.

3.What is/are required to build an AI system?

  1. Dataset
  2. All the options
  3. Algorithms
  4. Domain knowledge

Answer: 2)All the options

4.What is/are the most common type(s) of Machine learning tasks?

  1. Reinforcement learning
  2. Unsupervised learning
  3. All the options
  4. Supervised learning

Answer: 3)All the options

5.You are a CIO and want to build an AI system. What will you do?

  1. Put Siri or Google Voice Assistant on top of your applications
  2. Assemble training dataset, build algorithmic models and engineer using technology partners
  3. Wait till AI reaches human-level accuracy
  4. Purchase an AI platform and install it in the data center

Answer: 2)Assemble training dataset, build algorithmic models and engineer using technology partners


Quiz: Unchain the Blockchain


1.What type of currency is Bitcoin?

  1. Cryptocurrency
  2. Fiat currency
  3. Virtual currency
  4. None of the options

Answer: 1)Cryptocurrency

2.How many Bitcoins will ever be created?

  1. 200
  2. 2 million
  3. 21 million
  4. unlimited

Answer: 3)21 million

3.What is the name of the general ledger that tracks all the Bitcoin transactions?

  1. Bitcoin chain
  2. Satoshi chain
  3. Chain wallet
  4. Blockchain

Answer: 4)Blockchain

4.Who created Bitcoin?

  1. Paul Andreesson
  2. Jeffrey Ullman
  3. Satoshi Nakamoto
  4. Ichiro Toyoda

Answer: 3)Satoshi Nakamoto

5.What is the process of creating a Bitcoin popularly known as?

  1. Patenting
  2. Chaining
  3. Coining
  4. Mining

Answer: 4)Mining


Quiz: IoT


1.Which of the following can be a sensory input to an IoT sensor for decision making?

  1. Software
  2. All the options
  3. Devices
  4. People

Answer: 2)All the options

2.Which of the following large scale IoT deployments has TCS done so far?

  1. Building Management systems
  2. All the options
  3. Smart Energy Management with digital command centers for monitoring real-time energy consumption
  4. Smart water management at large campuses

Answer: 2)All the options

3.Which of the features should be part of an IoT sensor?

  1. Remotely controllable
  2. Can turn on and off on its own
  3. Can anticipate levels and threshold
  4. All the options

Answer: 4)All the options

4.Why is standardization important for IoT?

  1. None of the options
  2. To build low cost products
  3. To ensure products and networks can communicate with each other over the same protocols
  4. No standards are required as devices can connect automatically

Answer: 3)To ensure products and networks can communicate with each other over the same protocols

5.What is the full form of CPS?

  1. Cipher Protocol System
  2. Cluster of Physical Systems
  3. None of the options
  4. Cyber Physical Systems

Answer: 4)Cyber Physical Systems


Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel