Latest Deals

Getting Started With Android

Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.


Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)

Course Path: Mobility & Wearables/MOBILITY ESSENTIALS/Getting Started With Android

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Got a gist of Android? Let's test it out!


1.Android OS was originally developed as a Digital Camera platform.

  1. False
  2. True

Answer: 1)True

2._________ converts Java byte code (.class) to Dalvik byte code (.dex).

  1. DEX Compiler
  2. Dalvik Converter
  3. Android RunTime (ART)
  4. Android Interpretive Compiler (AIC)

Answer: 1)DEX Compiler

3.Android, the brain child of Andy Rubin, was developed at _________

  1. Apple
  2. Microsoft
  3. Android Inc.
  4. Google

Answer: 3)Android Inc.

4.The following components are part of the Android architecture, except ___________.

  1. Unix Kernel
  2. Activity Manager
  3. Media Player App
  4. WebKit

Answer: 1)Unix Kernel

5.The following are parts of Android’s native libraries, except _________.

  1. OpenGL
  2. Webkit
  3. Dalvik
  4. SQLite

Answer: 3)Dalvik

6.Which of the following is a false propaganda about Android?

  1. Android is based on Linux OS for security and portability reasons
  2. ART supports AOT compilation
  3. HAL provides hardware capabilities through pre-installed native libraries
  4. Android log is known as Bugdroid

Answer: 3)HAL provides hardware capabilities through pre-installed native libraries

7.Android is a Linux-based Operating System.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

Got the Hang of Android Studio? Let us Find out!


1.To compile an application in the Android Studio, it is necessary to have an Android SDK Platform setup.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

2.The _______ is an interface to download the SDK tools, platforms, and other components required to develop an Android app.

  1. Android Component Manager
  2. AVD Manager
  3. Android Asset Packaging Tool
  4. SDK Manager

Answer: 4)SDK Manager

3._________ contains hardware profile, system image, storage area, skin, and other properties.

  1. Android Activity Layout
  2. Android Package Kit
  3. Software Development Kit
  4. Android Virtual Device

Answer: 4)Android Virtual Device

4.SDK - Software Deployment Kit

  1. AVD - Android Virtual Device
  2. ADB - Android Device Bridge
  3. APK - Android Package Kit

Which of the above abbreviations are correct?

  1. 1, 2, 3 and 4
  2. 1, 3 and 4 only
  3. 2, 3 and 4 only
  4. 2 and 4 only
  5. 1, 2 and 3 only

Answer: 4)2 and 4 only

5.The following components are part of the Android SDK, except ________.

  1. Development tools
  2. None of the options
  3. Libraries
  4. Sample source code
  5. Emulator

Answer: 2)None of the options


Are you Androidified enough? Prove it!


1._________ converts Java byte code (.class) into Dalvik byte code (.dex).

  1. Android Interpretive Compiler (AIC)
  2. Android RunTime (ART)
  3. DEX Compiler
  4. Dalvik Converter

Answer: 3)DEX Compiler

2.Which of the following layers in the Android architecture define the interface that exposes the device hardware capabilities to the higher-level Java API framework?

  1. Hardware Abstraction Layer
  2. Dalvik VM
  3. Linux Kernel
  4. Core Java Library

Answer: 1)Hardware Abstraction Layer

3.Which of the following components of the Android runtime is specially designed and optimized for Android to ensure that a device can run multiple instances efficiently?

  1. Dalvik Virtual Machine
  2. Java Virtual Machine

Answer: 1)Dalvik Virtual Machine

4.SSL, libc, Graphics, SQLite, Webkit, Media, Surface Manger, and OpenGL are part of the __________.

  1. Linux Kernel
  2. Application Framework
  3. Platform Libraries

Answer: 2)Platform Libraries

5.Display drivers, camera drivers, Bluetooth drivers, audio drivers, and memory drivers are part of the ___________.

  1. Platform libraries
  2. Android Runtime
  3. Linux Kernel

Answer: 3)Linux Kernel

6.___________ is the program that allows you to communicate with any Android device.

  1. SDK
  2. Dalvik VM
  3. Android Debug Bridge (ADB)

Answer: 3)Android Debug Bridge (ADB)

7.Which of the following tool displays information on the features installed on Android Studio?

  1. SDK Manager
  2. Android Device Monitor
  3. AVD Manager
  4. ADB Integration

Answer: 1)SDK Manager

8.In which of the following folders will you find the XML files that define the User Interface of the application?

  1. Layout
  2. Values
  3. Mipmap
  4. Drawable

Answer: 1)Layout

9.Which of the following acts as an abstraction layer between the hardware and the rest of the software stack?

  1. Hardware Abstraction Layer
  2. Linux Kernel
  3. ART
  4. Dalvik VM

Answer: 2)Linux Kernel

10.Libraries are exposed to the developers through the _______________.

  1. Dalvik VM
  2. Hardware Abstraction Layer
  3. Linux Kernel
  4. Android Application Framework

Answer: 4)Android Application Framework

11.Android is a Linux-based operating system.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

12.Which of the following components replaced the Dalvik Virtual Machine to run applications?

  1. Java Virtual Machine
  2. Android Runtime
  3. Content Providers

Answer: 2)Android Runtime

13.The ___________ file contains information about the application, such as the Android version, access permissions, metadata, and so on.

  1. activity_main.xml
  2. MainActivity.java
  3. AndroidManifest.xml

Answer: 3)AndroidManifest.xml

14.Which of the following statements match the libraries with their respective features?

  1. Java Libraries are built from the Java programming language and handle basic activities for strings and variables or networking and file manipulation
  2. All the options
  3. Android Libraries support the application framework and assist with building user interfaces, graphics, and accessing databases
  4. 1 and 2 only
  5. C/C++ Libraries contain Java wrappers around them and do the actual work for the device

Answer: 2)All the options

15.Which layer of the Android architecture supports the Application framework and assists with building UI, graphics, and accessing DB?

  1. Android Libraries
  2. Java API Framework
  3. Android RunTime
  4. Hardware Abstraction Layer

Answer: 1)Android Libraries

Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel