Latest Deals

API Gateways FP MCQs Answers

Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.

Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)

API Gateways FP MCQs Answers
Course Path: Microservices/GATEWAYS/API Gateways

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz on API Gateway Pattern

1.An API proxy can act as an API gateway.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

2._____ does not add anything new, it just re-exposes the existing API with some additional capabilities.

  1. API Proxy
  2. API Gateway

Answer: 1)API Proxy

3.An API call will be received by the gateway and will be routed to the appropriate microservice.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

4.Ideally, an application should use _____ protocols.

  1. HTTP
  2. None of the options
  3. Websocket
  4. Both the options

Answer: 4)Both the options

5.Gateway is capable of exposing a client to different APIs based on the devices.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

6.A variation of regular Gateway pattern is ______.

  1. Backend for frontend
  2. Frontend for backend

Answer: 1)Backend for frontend

7._____ helps in reducing latency during service calls.

  1. Circuit Breaker
  2. Client-side discovery
  3. Server-side discovery
  4. None of the options

Answer: 1)Circuit Breaker

8.Which service discovery requires an additional router?

  1. Server-side discovery
  2. Client-side discovery

Answer: 1)Server-side discovery



Quiz on API Gateway - Architecture

1.The communication between the gateway and key management happens through a _____ call.

  1. SOAP
  2. HTTP
  3. none of the options
  4. Thrift

Answer: 4)Thrift

2.DoS attacks are prevented using _______.

  1. Publisher
  2. Traffic management
  3. Key management
  4. Store

Answer: 2)Traffic management

3.Which one of the following is an API consumer lifecycle?

  1. Publish
  2. Manage
  3. Develop
  4. Explore

Answer: 4)Explore

4.To avoid the gateway from making calls to key management frequently, caching can be used.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

5.The following are API developer/manager lifecycles, except _______.

  1. Develop
  2. Publish
  3. Manage
  4. Explore

Answer: 4)Explore

6.API creation and management is done in ______.

  1. API Publisher
  2. API Store
  3. API Creator
  4. API Gateway

Answer: 1)API Publisher

7.The following are functions of analytics, except ________

  1. Enforce Rate Limiting Policy
  2. Alert on unusual activities
  3. Statistical Graph
  4. Log analyzer

Answer: 1)Enforce Rate Limiting Policy


Quiz on API Gateway - Throttling

1._____ is identified using _____.

  1. Resource, Endpoints
  2. Endpoint, Resource

Answer: 1)Resource, Endpoints

2.The following are all HTTP methods, except ________.

  1. PUT
  2. DELETE
  3. CONNECT
  4. UPDATE

Answer: 4)UPDATE

3.All requests will be proxied through Gateway using their ______.

  1. API Key
  2. Endpoint
  3. None of the options
  4. Application Name

Answer: 4)Application Name

4.Rate limiting based on the HTTP header is possible.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

5._____ is a URL that communicates with the API.

  1. Both the options
  2. Resource
  3. None of the above options
  4. Endpoint

Answer: 1)Both the options

6.Bandwidth is one of the reasons to enforce Rate-Limiting.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

7.A single service can have multiple endpoints.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

8.The following are rate-limiting types, except _______.

  1. Bandwith Specific Rate Limit
  2. Regional Rate Limit
  3. Server Rate Limiting
  4. User Specific Limiting

Answer: 1)Bandwith Specific Rate Limit


Quiz on API Gateway Documentation

1.API Documentation can be added using ______.

  1. API Publisher
  2. API Store

Answer: 1)API Publisher

2.X-API-Version: 2 is _____ type of versioning.

  1. Parameter
  2. Media type
  3. Custom Header
  4. Domain

Answer: 3)Custom Header

3.Which of the core modules of Swagger helps in creating Interactive documentation?

  1. Swagger Editor
  2. None of the options
  3. Swagger UI
  4. Swagger codegen

Answer: 3)Swagger UI

4.It is possible to test an API without subscribing.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

5.The following are API life cycles, except ______.

  1. Subscribed
  2. Deprecated
  3. Prototype
  4. Retired

Answer: 1)Subscribed

6.Deprecated API can still be used.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

7.Swagger UI creates documentation based on API parameters.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

8.Which of the following is a type of documentation?

  1. All the options
  2. URL
  3. Static
  4. Dynamic

Answer: 2)URL


API Gateways - Final Assesment

1.The default burst limit in AWS gateway is _____.

  1. 1000
  2. 5000
  3. 2000
  4. 10000

Answer: 2)5000

2.REST architecture treats every content as a _____.

  1. Assert
  2. Capital
  3. Resource
  4. Source

Answer: 3)Resource

3.Which one of the following is an API consumer lifecycle?

  1. Explore
  2. Publish
  3. Manage
  4. Develop

Answer: 1)Explore

4.The following are API life cycles, except ______.

  1. Deprecated
  2. Retired
  3. Prototype
  4. Subscribed

Answer: 4)Subscribed

5.The following are API developer/manager lifecycles, except _______.

  1. Manage
  2. Explore
  3. Develop
  4. Publish

Answer: 2)Explore

6.Oauth uses ____ to authenticate the users.

  1. tokens
  2. index
  3. badges
  4. cards

Answer: 1)tokens

7.Which of the following parameters is taken by Token APIs to generate tokens?

  1. Both the options
  2. Grant type
  3. Scope
  4. None of the options

Answer: 1)Both the options

8.WSO2 store is a ______.

  1. Both the options
  2. None of the options
  3. Web application
  4. Key manager

Answer: 3)Web application

9.The tool that is used to develop API documentation is _____.

  1. Hystrix
  2. Ribbon
  3. Turbine
  4. Swagger

Answer: 4)Swagger

10.Monetization is one of the reasons for Rate limiting.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

11.______ is a process of storing server response at the client-end.

  1. Traffic management
  2. Client side discovery
  3. All the options
  4. Catching

Answer: 3)All the options

12.Role based authentication is done using _____ setting.

  1. Roll
  2. Authentication
  3. Visibility
  4. Access

Answer: 3)Visibility

13.Who manages the API lifecycle?

  1. Subscriber
  2. Creator
  3. Admin X
  4. Publisher

Answer: 3)Admin

14._____ is a URL that communicates with the API.

  1. None of the options
  2. Both the option
  3. Resource
  4. Endpoint

Answer: 4)Endpoint

15.The following are Netflix open software services, except __________

  1. Ribbon
  2. Hystrix
  3. Turbine
  4. Kubernetes

Answer: 4)Kubernetes

16.A single API cannot be subscribed multiple times with many SLA levels.

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

17.What does the HTTP Status Code 401 indicate?

  1. BAD REQUEST
  2. UNAUTHORIZED
  3. INTERNAL SERVER ERROR
  4. NOT FOUND

Answer: 2)UNAUTHORIZED

18.WSO2 API publisher can be accessed through the address ________.

  1. https://localhost:9442/publisher
  2. https://localhost:9443/publisher
  3. https://localhost:9445/publisher
  4. https://localhost:9444/publisher

Answer: 2)https://localhost:9443/publisher

If you want answers to any of the fresco play courses feel free to ask in the comment section, we will surely help.

Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel