Latest Deals

UI Design Fresco Play MCQs Answers


Disclaimer: The main motive to provide this solution is to help and support those who are unable to do these courses due to facing some issue and having a little bit lack of knowledge. All of the material and information contained on this website is for knowledge and education purposes only.

Try to understand these solutions and solve your Hands-On problems. (Not encourage copy and paste these solutions)


UI Design Fresco Play MCQs Answers


UI Design Final Assessment


1.What is the height of the letter that does not include descenders or ascenders?

  1. X Height
  2. Kerning
  3. None of the options
  4. Cap Height

Answer: 1)X Height

2.What’s the measure of the purity of the color?

  1. Value
  2. Tint
  3. Chroma
  4. Luminance

Answer: 3)Chroma

3.Which one of these options denotes the color of an object?

  1. Chroma
  2. Value
  3. Hue
  4. Tone

Answer: 3)Hue

4.Select the color scheme you get by mixing different tones, shades, and tints within a specific hue.

  1. Monochromatic
  2. Analogous
  3. Triadic
  4. Complimentary

Answer: 1)Monochromatic

5.Name an efficient way to convey an idea in a small amount of space.

  1. Balance
  2. Hierarchy
  3. Proportion
  4. Iconography

Answer: 4)Iconography

6.Name the design concept of making items represented to resemble their real-world counterparts.

  1. Skeuomorphism
  2. Minimalism
  3. GEL
  4. Material Design

Answer: 1)Skeuomorphism

7.Name the design language system developed by Google.

  1. Material Design
  2. GEL
  3. Alto
  4. Android

Answer: 1)Material Design

8.What is the white space located inside letters like o and p called?

  1. Serif
  2. Ascender
  3. Counter
  4. Descender

Answer: 3)Counter

9.What is the height of a capital letter measured from the baseline?

  1. Shoulder
  2. Cap height
  3. Leg
  4. Stem

Answer: 2)Cap height

10.What happens when you include black to a hue (color)?

  1. Tone
  2. Shade
  3. Tint

Answer: 2)Shade

11.What’s the space between characters called?

  1. Leading
  2. Kerning
  3. Tracking
  4. Line-height

Answer: 2)Kerning

12._______ is the invisible line that marks the height of a font.

  1. Baseline
  2. X-Height
  3. Ascender line

Answer: 3)Ascender line


Post a Comment

Any comments and suggestion will be appreciated.

Previous Post Next Post

Join Telegram Channel

Join Notes Bureau Lets Teach and Learn

Join Telegram Channel